Om man blir lurad

Det händer då och då att man som köpare av en begagnad bil känner sig lurad. Man kanske inte upplever att bilen motsvarar den beskrivning man fått, eller så kan den ha dolda fel som säljaren inte medger att denne känt till. Men vad gör man egentligen om man som köpare känner sig lurad?

Kontakta säljaren

Det första man bör göra om bilen uppvisar fel eller liknande är att ta kontakt med säljaren så fort det är möjligt. Om man köpt bilen av en bilhandel finns det ofta en garatin som man kan ta till. Om säljaren inte vill göra något eller rent av inte svara kan man ta saken vidare.

Ta ärendet vidare

Ett alternativ är att kontakta Allmänna Reklamationsnämnden och göra en anmälan. Då kommer de att begära in yttranden från den som sålt bilen och sedan granskar de försäljningen, eventuella villkor och ibland vill de också ha in bilder på skador, utlåtanden från andra med mera. När nämnden har tittat på ärendet kommer de att skicka ett besked till anmälaren och säljaren av bilen. Ibland ger nämnden säljaren rätt, ibland får köparen rätt.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*