Ta hänsyn till miljön

När det gäller köp av begagnade bilar sparar man en hel del på att köpa just begagnat. I dag talar man mycket om att man ska ta hänsyn till miljön. Man ska köpa produkter märkta med bra miljöval från Naturskyddsföreningen, och välja andra märkningar där det går. Men hur är det egentligen med miljön och bilar?

Gamla bilar och bränsleproblemet

Många menar att gamla bilar ger en hel del utsläpp och de använder bränslen som bensin och diesel. Men trots det rullar väldigt många äldre bilar fortfarande på vägarna och det tillverkas fortfarande bilar som använder den här typen av bränsle.

Nytillverkning och mer material

Att köpa en nytillverkad bil bidrar kanske till lite mindre utsläpp under körning, och kanske kan man få tag i en bil som använder el eller gas som bränsle. Dock är de här bilarna nya på markanden och det finns inte direkt några kunskaper om hur det påverkar människan i det långa loppet. Att tillverka nya bilar sliter dessutom också på miljön då nya material måste användas hela tiden.

Begagnat sparar miljön

Att köpa en begagnad bil gör att det inte behöver skapas en ny bil bara för att man behöver ett sätt att ta sig runt på. Det finns både äldre och relativt nya bilar ute på begagnatmarknaden och de kan variera en hel del i pris beroende på modell och skick. Man kan ganska snabbt inse att man kan återanvända en hel del saker på gamla bilar och dessutom kan man göra en hel del på bilen på egen hand. Det finns inte lika mycket teknik som ska skötas och som kan gå sönder. Det är helt enkelt ingen katastrof att trycka på knappar med mera i bilen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*