Köpa begagnad bil på annons

De flesta som köper en begagnad bil köper den på annons. Annonserna kan antingen finnas i tidningen eller på nätet. När man köper begagnad bil på annons har man enligt konsumentombudsmannen ett sämre skydd än om man köper bilen från ett företag. Men vad kan det vara bra att tänka lite extra på?

Kolla upp bilen noga

Innan man köper bilen är det bra att tänka på att man kollar upp bilen noga. Det finns tjänster online där man kan köpa sammandrag över bilens historik. Där kan man se elektroniska kopior av besiktningsprotokoll. Man kan också se om bilen har sålts, vissa reparationer som har utförts med mera. Det är väldigt bra att göra en noga undersökning av bilen innan den köps. Om man ska köpa bilen kan det också vara bra att titta igenom den ordentligt. Om det finns en domkraft kan man hissa upp bilen och känna igenom och lyssna genom att snurra hjulen och känna hur de sitter.Man kan också knacka lite i underredet för att upptäcka rost. Det är även bra att befinna sig utanför bilen samtidigt som någon gasar. Då hör man ofta om det finns något läckage någon stans.

När det finns skulder

Ibland finns det skulder hos Kronofogden på en bil. Det kan till exempel röra sig om gamla skatter som inte är betalade. Det är bra att kolla upp det innan bilen köps. Om bilen har skulder kommer man som ny bilägare att bli drabbad och skulderna måste betalas innan det blir tillåtet att köra bilen. Ibland kan skulderna vara små och ibland är de större. Det är bra att kolla det lite extra.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*