När bilen är slutkörd

Om man köper en begagnad bil kan det vara så att man bara behöver en bil under en kortare tid. Den kanske behövs för att man ska kunna pendla eller för att ta sig till arbetsförmedlingen om det inte finns någon kollektivtrafik. Då kanske man inte vill lägga speciellt mycket pengar på bilen. Det kanske bara är viktigt att den går något år. Många gånger kan man också söka efter skogsbilar som ska användas i skogen. Då tar det ofta inte lång tid innan bilen är slutkörd. Men vad gör man då?

Kan några delar användas?

Ibland kan man använda några av bilens delar till andra bilar. Kanske finns det ett intresse för någon att köpa bilen som reservdelsbil även om den inte går att köra.

Dags för skroten

Om man inte hittar någon som vill köpa bilen eller om den är i väldigt dåligt skick kan det vara dags att skrota bilen. Många gånger kan man lämna in bilen gratis för skrotning och ibland kan man få några kronor för den. I vissa fall är det också som så att man får betala för att skrota bilen. Det kan till exempel bero på att delar som katalysator och avgassystem saknas.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*