Köpa nytt eller begagnat?

Om något är trasigt eller går sönder på den begagnade bilen kan man behöva köpa in delar till den. Men hur ska man få tag i delar man behöver? Är det nytt, begagnat eller kan man tillverka egna saker som gäller?

Köpa delar begagnat

Ett alternativ är att köpa begagnade delar. Genom att köpa delarna begagnat kan man ofta spara en del pengar. Det är dock bra att tänka på att de begagnade delarna inte har någon garanti och att de kan gå sönder efter en kort tid. Ofta är delarna genomgådda och rengjorda men man kan ofta inte veta vad de har blivit utsatta för.

Inhandla nya delar

Ibland kanske det inte finns några begagnade delar att få tag på precis när man behöver dem. Då kan det vara så att man måste köpa nya bildelar trots att det kan kosta en del mera. Det kan vara bra att titta runt lite online. Ibland kan man nämligen finna billigare delar än om man bara letar inom sverige. En av fördelarna med att köpa nya delar är att det finns en garanti på dem. Om man byter bromsar och de utan anledning går sönder efter två månader kan man alltså vara relativt säker på att få pengarna tillbaka, eller på att man kan få nya delar.

Ta delar från andra bilar

Om man håller på att renovera eller göra iordning en gammal bil kan det vara bra att leta lite extra efter en likdan bil som man kan använda som reservdelsbil. På så sätt kan man snabbt och enkelt få tag i de delar man behöver. Det kan många gånger vara billigare att köpa en reservdelsbil än att köpa flera delar fristående. Man måste dock vara medveten om att vissa delar i reservdelsbilen kan vara trasiga och att det krävs en hel del arbete med att plocka ner bilen. Om man har plats över i ett garage eller liknande kan det dock löna sig att plocka ner bilen, göra iordning delarna och lägga dem på hyllor så att man vet var man har dem. Då kan man enkelt hämta en del när man behöver den. Man behöver inte heller tänka på att grannar eller andra ska tycka att tomten eller området ser skräpigt ut. Om det är delar man inte behöver kan man också sälja dem och tjäna lite pengar på så sätt. Att själv skruva ner en bil har alltså flera fördelar.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*