Importera begagnad bil till Sverige

Orsakerna till varför du vill importera en begagnad bil till Sverige kan vara många. Det kan t.ex. handla om att du hittat drömbilen i ett annat land eller att du vill spara pengar. Att importera kan förvisso vara ganska knepigt, men i många fall kan du hitta betydligt billigare bilar om du vågar sträcka dig över Sveriges gränser.

Det finns flera saker som du måste tänka på när du ska importera en bil från ett annat land. Du kommer bland annat att behöva en handling som visar att du äger bilen eller att du har köpt den. Hos företaget legaliseringar.se kan du få hjälp med legaliseringar av dina bilhandlingar så att du enkelt kan ta din bil över gränsen. Hos Legaliseringar kan du även få hjälp med apostille, notarisering, översättningar och dokument som ska till utrikesdepartementet.

Importera ett fordon – detta behöver du ha med dig

Vad är det då för handlingar som du kommer behöva ha med dig? Som tidigare nämnt är en köpehandling eller annat dokument som visar vem som äger bilen ett måste. Det är också viktigt att du har dokumentation om vem som är säljare och köpare, samt vad det är som har varit till försäljning.

Guide för import av bil – steg för steg

Vi har satt ihop en enkel guide för hur du steg för steg importerar din drömbil till Sverige.

1. Se till att du har alla dokument redo.

2. Betala tullavgiften och mervärdesskatt.

3. Skaffa en tillfällig registrering om bilen har utländsk registrering.

4. Genomför en ursprungskontroll.

5. Se till att du bokar in tid för både identitetskontroll och registreringsbesiktning.

6. Gör en kontrollbesiktning.

7. Ansök om ett registreringsnummer och ställ sedan på ditt fordon.

Tips! Kom ihåg att en trafikförsäkring är en grundförsäkring som alla fordon som är i trafik måste ha. Om du ska börja köra din bil direkt när den anländer behöver du således ha försäkringen klar.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*