Köp begagnad bil utomlands

Du som är ute efter en begagnad bil behöver inte begränsa dig till den svenska marknaden. Så länge som du handlar inom EU är det i stort sett problemfritt att köpa en bil utomlands, oavsett om du ska importera hem den eller använda den i inköpslandet. Se bara till att använda en pålitlig bilhandel och att följa alla regler som gäller.

Köpa begagnad bil för att använda utomlands

Fler och fler svenskar skaffar ett boende i ett annat europeiskt land. Du kanske själv övervägt att köpa hus i Frankrike via Mowido? Då kan det vara bra att ha en bil att använda därnere. Om du köper ett hus i Frankrike kommer du med stor sannolikhet vilja se mer av landet. Använd huset du köpt via Mowido som en bas, och använd bilen för att utforska både nära och långt bort. Då kommer du få ut max av din husinvestering i Frankrike.

Köpa begagnad bil för att importera

Ett tag var det väldigt populärt att köpa bilar i framförallt Tyskland och ta in i Sverige. De senaste åren har eurokursen gjort det mindre attraktivt, men det kan ändå finnas anledningar till att göra det. Kanske hittar du en ovanlig drömbil i Frankrike och vill ha den hemma? Det du då behöver göra är att anmäla det till Transportstyrelsen. Du kommer behöva skicka in bilens registreringsbevis, samt dina köpehandlingar. På köpehandlingarna ska det framgå vilket chassinummer bilen har. Du kommer också få betala en avgift för registreringen på 850-2000 kronor beroende på vad det är du importerar och vill få registrerat i Sverige.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*