Bättre för plånboken

Man kan inte på något sätt bortse från att det är bättre för plånboken att köpa en begagnad bil. När en ny bil ska säljas kostar den ofta omkring 100 000 kronor, men en begagnad bil i hyfsat skick kan man få för mellan 5000-10 000 kronor. Ofta är bilen inte besiktad men det kan man relativt snabbt ordna. Om det viktiga är att man får tag i en billig bil som fungerar i alla fall ett par månader är begagnat ett bra val.

Billigare att reparera

När det gäller de begagnade bilarna är det inte bara billigare att köpa dem. Man får också möjlighet att reparera dem billigare. Med de moderna bilarna kan man ofta inte byta glödlampor eller liknande på egen hand och många gånger kan det krävas speciella datorer för att byta lampan. Det gör att man inte kan köpa en lampa på en vanlig bensinmack och snabbt byta den på egen hand. Man måste åka till en verkstad och byta lampan där. Det kostar ofta ett par hundralappar och dessutom kan lampan som byts kosta en hel del mer. Det kan dessutom vara svårt att få tid hos verkstaden med en gång utan man kan behöva köra runt utan en lampa och det kan i sin tur ställa till problem när det gäller kontroller som utförs av polisen eller militären.

Även när det gäller andra reparationer kan det kosta en hel del att göra det som behövs. Man kan många gånger inte göra speciellt mycket själv. En sådan sak som att byta bromsar kan på en nytillverkad bil vara helt omöjligt. Det kan krävas speciella verktyg, lager kan vara pressade med mera. Ibland kan man också behöva besöka en märkesverkstad för att bilen ska kunna lagas. Mindre verkstäder har inte alltid de verktyg och datorer som krävs. Det i sin tur leder också till att bilen kostar mer pengar.

Bilens förlorade värde

Man kan inte heller bortse från att en bils värde börjar minska så snart bilen rullar ut från fabriken. Om man av någon anledning behöver sälja bilen efter ett par månader kan man därför inte räkna med att få igen mer än hälften av det bilen från början har kostat. Det är inte förrän bilen blir eftertraktad efter många år som den blir värd något.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*